Za nedávné podpůrné stanovisko Vlády ČR ústavnímu zastřešení „možnosti obrany se zbraní“, které bylo nejen neočekávané, ale nepochybně i politicky odvážné rozhodnutí ve prospěch (nejen) statisíců českých držitelů legálních soukromých zbraní, byl premiér Andrej Babiš dekorován prestižní GOLD LIGOU – naším to největším oceněním v boji za práva českých vlastníků zbrojních průkazů i těch, kdo chtějí nadále mít možnost pořizovat, užívat i nosit případný sebeobranný prostředek…

Tak a o čem dnešní jednání LIGY LIBE s premiérem ČR bylo?
Pochopitelně o tématech, které nás ohledně našeho boje za správnou věc tíží vůbec nejvíce. Tedy o „ústavním dodatku“ a jeho následném projednávání nyní ve Sněmovně – a pak také pochopitelně o chystaných bruselských zákazech olova ve střelách a rybářských závažích, které Evropské komise žel tak vehementně prosazuje a o kterých by se mělo znovu (a možná již definitivně) hlasovat ve výboru REACH už nyní tento podzim.
Předseda vlády Andrej Babiš, který na nás měl původně jen půl hodiny, ale nakonec naší argumentaci a informace o stavu zmíněných záležitostí i přes svou zaneprázdněnost a naplněný program poslouchal více než hodinu.
V průběhu schůzky, jakož i na závěr tohoto veledůležitého jednání nám slíbil svoji naprostou podporu zmíněného senátního návrhu novely Listiny základních práv a svobod ohledně „obrany se zbraní“ – a to jak z pozice českého premiéra, tak i šéfa největší politické strany v Poslanecké sněmovně.
Navíc prý udělá vše proto, aby se taktéž na mezinárodní i národní úrovni čelilo těm ničím neopodstatněným zákazům olova, které by ve svém důsledku drasticky mohly likvidovat koníčky i zaměstnání kolem 1 milionu českých občanů.
No co říci na závěr? Odcházeli jsme z této schůzky, která byla zase opravdu významným dalším předělem v naší ligové práci, více než spokojeni.
A právem, ne?

2 comments

  1. Pokud vezmu v úvahu co se děje v západní Evropě a Severských zemích, je jen otázkou času kdy se svých přistěhovalců začnou „nějakým“ způsobem zbavovat. Do zemí původu určitě zpět nepůjdou, tak jim zbývají státy s vysokou životní úrovní ??? ale bohužel i menšími podporami. Tak že jsme na řadě zítra, pozítří nebo za roky, ale jsem si jistý že to jednou přijde. Obrana svého života, majetku a rodiny je odvěké právo každého občana a nezáleží na tom jaká „zbraň“ je použita k obraně. Cihla, pánev nebo domácí „mazlíček“. Zákaz obrany a nošení zbraní včetně šroubováku a jejich zabavování je konec civilizace a začátek vlády klacku. Bůh s námi.

  2. Gratuluji. Jenom nechápu proč by zrovna rybářská olůvka nemohla být nahrazena nerez železnou zátěží na vlasci. Některé zákazy považuji za rozumné obzvlášť když se jedná o něco co je ve vodě jedovaté. U nábojů je to asi rozumné ponechat dokud nebude adekvátní náhrada i když například střílet kačeny olověnými broky nad vodní hladinou do, které broky budou dopadat je ve výsledku stejné jako s olůvky utrženými a zanechanými na dně našich vod. Je známo, že na pádu říše Římské se podílela otrava olovem…

Napsat komentář

Discover more from Liga Libe

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading