Ekoextrémisti nás přehlasovali, ale my se nevzdáme!
Europarlament se nepostavil právnímu a technickému paskvilu EK, takže nebudete smět mít olovo u sebe kolem vody, a budou vás kriminalizovat za to, jestli stojíte s broky v kapse 3 hektary okolo nějaké dešťové louže nebo už ne.

My jsme svůj domácí úkol splnili, a kdyby se všichni kolegové v EU snažili jako my, tak zákaz EK v takové paskvilní podobě vůbec nebyl na stole. Víc už jsme proti zákazu olověného střeliva udělat nemohli.

Zorganizovali jsme úspěšnou „milionovou mezinárodní výzvu proti zákazu olověného střeliva“, získali jsme podporu rybářů, rozvinuli jsme veřejnou debatu v médiích, získali jsme podporu sněmovny, senátu, vlády ČR, českých europoslanců, MŽP…

Bez falešné skromnosti byli jsme nejaktivnější organizací proti nesmyslnému zákazu v celé EU, tak vám jako první přinášíme podrobnosti s touto nemilou informací.

A jaký byl poměr hlasování? 33 PRO vrácení paskvilu Uršulině komisi versus 44.

No nic, naše úsilí proti ekofanatikům bude pokračovat, Zanedlouho vyjde v úředním věstníku EU tento zákaz olověného brokového střeliva „na mokřadech“ a bude právně závazný v celé EU.

Již nyní však ekoextrémisti požadují úplný zákaz olova, i mimo mokřady, i střeliva do kulovnic, pistolí, malorážek, vzduchovek a dokonce i rybářských olůvek. Agentura EK ECHA měla v říjnu zveřejnit právě tento návrh na úplný zákaz olova, avšak vypočítavě to odložila na 15. ledna 2021, aby nevzbudila emoce a nenarušila hladké hlasování v EP. Přesně taktika nevzbuzení rozruchu, jak říkával pan Juncker: »Na něčem se dohodneme, necháme to ležet a čekáme, co se stane. Pokud nikdo nezapříčiní rozruch, protože většina lidí nerozumí tomu, co bylo rozhodnuto, pokračujeme krok za krokem, dokud není cesty zpět«.

A co jsme dnes slyšeli od Zelených? Prý: „Jednoduše potřebujeme kompletní zákaz olova“. A EK na to: „Dopad zákazu na lovce a střelce bude minimální“.

Celou výživnou Europarlamentní videodebatu o zákazu olova můžete najít v předchozím příspěvku zde:
www.facebook.com/LIGA.LIBE/posts/4072078012803797

Odkaz na hlasování zde:

www.europarl.europa.eu/cmsdata/214593/2020-10-29%20roll-call-votes.pdf

Hlasování má opačnou logiku, tzn. kdo je PRO (+) , tak je protinávrhu EK, resp. je pro námitku resp. je pro vrácení paskvilu zpět EK na přepracování.

(-) jsou proti nám, 0 – znamená zdrželi se

Platí to totiž tak, že EP musí aktivně reagovat usnesením/námitkou  směřující proti komisi ve lhůtě 3 měsíců, když aktivně nic nenamítá ve lhůtě 3 měsíců, tak automaticky aktualizace nařízení vejde v účinnost.

2 comments

  1. Když teď koukám do té tabulky tak nějaký …..z Mariánek byl pro zákaz co je to ….A pak ještě nějaký FIOCHI to bude nějaké černá ovce rodiny a chce zničit rodinný podnik….no nebudu psát co ti to lidí jsou to si každý domyslí

Napsat komentář

Discover more from Liga Libe

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading