Dnes tomu právě rok, co proběhlo pro nás tak kromobyčejně důležité finální hlasování v Senátu ČR o tzv. „ústavním dodatku, čili doplnění oné krátké, ale klíčové klauzule do Listiny základních práv a svobod – o právu českých občanů na „obranu se zbraní“…
Nutno říci, že se to rozhodně nestalo nějakou náhodou či nějakým zázrakem – a tato zásadní změna ústavního pořádku ČR, kterou nám nyní bez přehánění závidí celý svět, nás stála pár let práce a dennodenní, někdy až pro někoho nepředstavitelné úsilí a energii.
Když jsem kdysi začali s Vaší pomocí sbírat ony petice, které se později překlopily v největší vůbec u nás, mnozí brblalové tvrdili, že je to k ničemu. A popravdě, ani my v té době bychom úplně nevěřili, kam až se to může podařit dotáhnout. Když je ale vůle něco dělat a když občan nemíní být jen tupou línou ovcí. Jen ale potvrzení toho, že postavit se zvůli a nepravosti má prostě smysl…
Co říci na závěr? Prostě, važme si toho. A uvědomujme si a připomínejme, že svoboda a práva občana nejsou (nikdy) zadarmo. A také snad nějakou samozřejmostí. Lidé z mnoha zemí, a to i evropských, by o tom mohli vyprávět… Ne?
PS: a děkujeme opravdu všem… všem těm desetitisícům úžasných lidí, co nás, Ligu Libe po celou dobu podporovali a podporují… Protože bez nich bychom toto rozhodně nedokázali!!!

Leave a Reply

Discover more from Liga Libe

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading