Takhle by si to někteří „progresivně liberální“ poslanci asi představovali: myslivce bez pušky, či raději vůbec…
www.cmmj.cz/petice-za-zachovani-spolkove-myslivosti
Proto podepište prosím Petici na záchranu myslivosti proti Pirátsko-topáckým přílepkům z dílny Hnutí Duha, které se právě projednávají ve sněmovně!
Myslivci nás střelce dříve také významně podpořili, i když je paskvilní směrnice EU omezovala ze všech držitelů zbraní vlastně nejméně.
Poslanci z Česká pirátská strana a TOP 09 se rozhodli „spasit českou myslivost“. Jestli čekáte, že to chtějí udělat nějak jinak než pěkně liberálně-demokraticky, tak jste na omylu. Oni přeci ví nejlíp, co je pro druhé nejlepší. Co na tom, že myslivců sice pomalu ubývá, ale množství ulovené zvěře roste, takže ten problém vlastně neexistuje? Jedním z pirátských návrhů je mnohokráte dříve odmítaný český seznam smrti, kde figuruje např. zákaz „nepůvodních druhů“ muflona, kamzíka, pstruha duhového, ořechu, kaštanu, akátu…
Dále chtějí zrušit oddělení myslivosti od vlastnictví, což není nějaký přežitek komunismu, ale výsledek revolučních změn let 1848-49, takže jejich sloučení je vlastně návrat do feudalismu? I Ústavní soud opakovaně rozhodl, že oddělení vlastnictví a myslivosti je v pořádku. Naši myslivci ostatní střelce nikdy neopustili. A věřte, že napříč Evropou tomu bylo spíš opačně. Rozděl a panuj tady nefungovalo a fungovat nebude! Ve volbách si ohlídáme, kdo bude tvořit budoucí střeleckou a mysliveckou legislativu. Pár dnes už bývalých senátorů o tom může vyprávět, no ne?

2 comments

    1. Již po léta NEJSEM členem TOP 09. ze strany jsem vystoupil, právě protože začala směřovat úplně jiným směrem než při založení. Od té doby nejsem členem žádné strany. Proti pirátsko-topáckému přílepku jsem se ostře ohrazoval již v době jeho vzniku, kdy už jsem dávno nebyl členem TOP 09:

      http://www.myslivost.cz/Casopis-Myslivost/Myslivost/2019/Listopad/Paskvilni-prilepek-znici-myslivecke-hospodareni-1

      -Bohumil Straka

Leave a Reply

Discover more from Liga Libe

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading