Rozsáhlá zpráva výboru pro terorismus, která mj. vybízí k zákazu nožů, schválená nedávno plenárním zasedáním Europarlamentu, je  věc, která děsí miliony lidí, skauty nebo turisty, co si otevírají na túře nožíkem konzervu, kluky s „rybičkou“, přes myslivce, kteří nosí nůž do lesa, přes houbaře, rybáře, až po zahrádkáře, který si jdou na pole ukrojit hlávku zelí.

Hodné zřetele je v příloze „Plenární zasedání A8-0374/2018 ZPRÁVA o závěrech a doporučeních Zvláštního výboru pro terorismus „, stránka 51, bod „194. vybízí členské státy, aby zvážily možnost stanovení zákazu nošení nožů bez pádného důvodu, zakazujícího především nejnebezpečnější nože, jako jsou zombie nože nebo motýlkové nože, a aby tyto opatření prosazovaly i v prostředí internetu;“

www.europarl.europa.eu/doceo/document/A-8-2018-0374_CS.html

I když je to zatím „jen“ návrh  resp. jen „vybízení“, jak je vidět i z 3000 odpovědí , tak 98% obyčejných lidí se zákazem nesouhlasí nebo je tohoto přímo děsí.

Zdroj: www.denik.cz/evropska-unie/do-lesa-bez-noze-evropska-unie-navrhuje-jejich-zakaz-20190216q.html

Samozřejmě Evropská komise, asi jako „uličník chycený a rukáv“, ihned návrh a záměr popírá, bagatelizuje a označuje za fake news, úplně stejně, jako před měsícem u plánovaného zákazu olova, kde EK lživě tvrdila, že se jedná jen o zákaz na mokřadech (ale pak jsme vytáhnuli jejich vlastní dokument, kde již v r. 2015 jasně zadává návrh restrikcí i mimo mokřady).

Tady zase EK tvrdí, že se nic nechystá, že jde o „hloupost“ a „nesprávné tvrzení”, resp. jiní – např. Europoslanec Zdechovský z KDU-ČSL, zase věc bagatelizují  s tím, že by se jednalo jen o zákaz zombie nožů, ale stejně jako u chystaných zákazů olova česky i anglicky číst umíme, a víme co znamená „possible restrictions on the carrying of knives without a valid reason resp. stanovení zákazu nošení nožů bez pádného důvodu“. Zde se jasně jedná o jakýkoliv nůž bez přívlastku (tedy např i o kuchyňský nebo zavírací nuž), zombie a motýlkové nože jsou zdůrazněny jen v dovětku (tam by chtěli kompletní zákaz, ne jen zákaz nošení).


https://twitter.com/ZEK_Praha/status/1098527899450310656
 

Vždyť je to jen doporučení a návrh, a nic vám nezakazujeme (dokud vám to nezakážeme 

Tomu se dá věřit asi jako Smolíček Jezinkám, když samotný šéf Evropské komise Jean Claude Juncker shrnuje hlavní principy a triky bruselské politiky takto:

» Na něčem se dohodneme, necháme to ležet a čekáme, co se stane. Pokud nikdo nezapříčiní rozruch, protože většina lidí nerozumí tomu, co bylo rozhodnuto, pokračujeme krok za krokem, dokud není cesty zpět «

(zdroj www.welt.de/wirtschaft/article112948572/Junckers-Tricks-in-den-langen-Bruesseler-Naechten.html  nebo http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-15317086.html )

Lidé už prostě nevěří těm zlehčujícím „ujištěním“ EK, která dělá inflaci ujištění, a tvrdí to prakticky u každé kontroverzní restrikce, že „se to běžných lidí nedotkne“. Lidé nejsou hloupí, a ví že mít u sebe nůž v řadě států EU je plošně zakázáno (a tyto státy pak dále navrhují a podporují celoevropský zákaz). Např. je tím proslulá Francie nebo Velká Británie, tedy země, které se přes veškeré dávné zákazy legálních palných zbraní i nožů, na rozdíl od nás, potácí až páté desítce zemí v bezpečnosti za Sierrou Leone a Ghanou. Lidé si už dávno uvědomují, že tyto zákazy jsou kontraproduktívní, vždy šikanují jen obyčejné slušné uživatele nožů resp. legální držitele zbraní, neb zločinec se zákony neřídí, a terorista si vždycky zbraň či nůž najde, jak vidno u teroristických útoků v Londýně, Paříži, Německu i jinde. Lidé, co nám píší, to vnímají jako velmi trapné, když „výbor pro terorismus“ řeší šikanózní návrhy obyčejných lidí, místo aby se zaměřil na opravdové teroristy, na které jsou krátcí. Teroristé se takovýmto opatřením jen smějí, protože pak už mohou páchat, co chtějí, protože holýma rukama je už nikdo nezastaví.

Lidé také znají salámovou metodu hojně používanou v orgánech EU, ví, že vždycky je něco ze začátku jen návrh, a od návrhu je v EU jen krůček ke směrnici nebo nařízení.

Není pak divu, že většina průzkumů mínění tvrdí, že terorismus, migrace a s tím související bezpečnost jsou primárními tématy nadcházejících Eurovoleb

Pro další podrobnosti a vyjádření nás kdykoliv kontaktujte tel. 777 071722

S pozdravem

Dr. Bohumil Straka


Dle Evropské komise zdroj „nesprávného tvrzení“: www.denik.cz

Leave a Reply

Discover more from Liga Libe

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading