A vzkaz od naší ligové kolegyně Karly, cituji:
Nové (staro-nové) nášivky naší Ligy Libe (k objednání na https://www.obrana.cz/…/1015-nasivka-mne-na-kver…). Ale především 4 mocná, silná slova. Všeříkající letitý symbol, vzkaz a krédo našeho hnutí. MNĚ NA KVÉR NESAHEJ:
4 slova silnější meče.
4 slova, která nás provází od samého počátku, od roku 2014.
4 slova, která jsou pomyslným štítem, nedobytnou hradbou, našich více než 204 000 petentů, více než 1 800 000 občanů pod evropskou protestní nótou proti zákazu olova.
4 slova, kterými jsme my, Češi, jasně dali najevo, že nedovolíme politickou zvůli, nedovolíme sahat na naše práva a svobody, že se nepodřídíme absurdnímu celosvětovému odzbrojovacímu diktátu cílenému na slušné občany.
4 slova, kterými jsme my, Češi, řekli, že nebudeme bezbrannými oběťmi, nebudeme hluchými, slepými a pasivními ovcemi, ba naopak budeme bránícími se vlky.
4 slova, kterými jsme se my, Češi, stali inspirací a vzorem celému světu poté, co si největší český občanský odpor prosadil ústavní zakotvení obrany i se zbraní.
4 slova, pod která se přeneseně podepsali veškeří čeští nejvyšší ústavní činitelé, jež signovali naše petice, jedny z největších v historii ČR.
4 slova, která jsou hrdým vzkazem naší země zbytku světa. Naší země, jakožto jediné, která si v novodobé historii ukotvila zbraně do Ústavy.
„Když přišli evropští byrokrati pro zásobníky na 21 a více nábojů, mlčel jsem – měl jsem jen 18ti ranné zásobníky. Když přišli pro poloautomatické dlouhé zbraně, mlčel jsem – měl jsem jen krátké.
Když přišli pro krátké zbraně se zásobníkem na 10 nábojů, nebyl už nikdo, kdo by se mohl ozvat.“
Parafrázujíc známé:
„Když přišli nacisté pro komunisty, mlčel jsem – nebyl jsem přece komunista. Když zavírali sociální demokraty, mlčel jsem – nebyl jsem přece sociální demokrat. Když přišli pro odboráře, mlčel jsem – nebyl jsem přece odborář. Když přišli pro mě, nebyl už nikdo, kdo by se mohl ozvat. Martin Niemöller, teolog, luterský pastor, jeden z nejvýraznějších protestantských odpůrců nacismu.“
My, s vámi všemi, již od roku 2014, nemlčeli jsme. Nebáli jsme se ozvat. Nebáli jsme se bít. Odhodlaně jsme postupovali až k samotné výhře – ústavnímu zakotvení obrany se zbraní. NA NÁŠ ČESKÝ KVÉR, NEDOVOLÍME NIKOMU SAHAT I NADÁLE. Nikdy nebudeme mlčet. Vždy se budeme bít. No retreat, no surrender. Neustoupíme, nevzdáme se. Nikdy.
http://www.ligalibe.cz http://www.peticezbrane.cz

2 comments

  1. kvér je od německého Gewehr,což znamená puška,ale jde o argot typický otrlým jedincům kteří se zbraní konají zlo,proto vyznívá drsně a nebezpečně.Zbraň je jazyk úředníků a zní zákonně a opatrnicky.

Napsat komentář

Discover more from Liga Libe

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading