Citujeme:

 

„Poté Moravec přešel na téma zbraní a implementace evropské směrnice o zbraních do českého práva. Vondráček konstatoval, že bojovat proti terorismu tím, že odzbrojíte oběti, je nesmysl. A bohužel to prý není ani první, ani poslední nesmysl z Bruselu. Předseda Sněmovny proto nabízí technický postup vyřešení této implementace. Sněmovna by jednání o zákonu mohla otevřít a pak ji zaparkovat ve Sněmovně. A dál se jí dlouho a dlouho nikdo nebude zabývat.

Kubera by projednávání směrnice dal čas, protože za rok budou další evropské volby. „A ten idealismus skončí. Složení Evropského parlamentu se změní, i Evropská komise se změní. Ta komise už teď nehledí na Parlament a ti úředníci si tam něco smolí,“ nešetřil ostrými slovy senátor.

Česká republika podala na směrnici o zbraních žalobu a tato žaloba ještě může dopadnout v náš prospěch. Podle Vondráčka ale nestačí spoléhat se na soud. Měli bychom si držení zbraní implementovat do ústavy nebo do Základní listiny práv a svobod. „Je to prostě nějaký diktát z Bruselu, který jsme neuhlídali,“ uvedl předseda sněmovny.

Kubera to přičetl na vrub Lisabonské smlouvě. „Kdyby tato smlouva nebyla schválena, tak by se nerozhodovalo v EU tak, jak se dnes rozhoduje. A směrnice o zbraních by vůbec nebyla na stole. Těch 17 senátorů, kteří nehlasovali pro Lisabonskou smlouvu i přes nátlak Mirka Topolánka, my budeme jednou mít v Senátu pamětní desku,“ prohlásil Kubera“.

Web: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vzruseni-v-Moravcove-vezi-Kubera-vykladal-veci-ktere-tam-dlouho-nezaznely-O-Spidlovi-EU-549914

Napsat komentář

Discover more from Liga Libe

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading